Såhär långe håller maten i frysen:
Här är hela listan på de vanligaste livsmedlen och hur länge de håller sig i frysen:
Frukt och grönt
- Frukt - 12 månader
- Bär - 12 månader
- Grönsaker - 12 månader
- Svamp - 12 månader
Kött och fisk
- Kött, magert - 12 månader
- Kött, fett - 6 månader
- Köttfärs - 3 månader
- Fisk, mager - 6-8 månader
- Fisk, fet - 3-4 månader
- Färdiglagad mat (beroende på fetthalt) - 3-6 månader
- Inälvsmat - 3 månader
Bröd och bakverk
- Matbröd - 12 månader
- Vetebröd - 6 månader
- Finare bakverk och kakor - 3 månader
- Wienerbröd - 3 månader
Visste du att...
Ju mer fett maten innehåller, desto kortare blir matens hållbarhet i frysen.
Kommentarer
Trackback